Preporuke

 • TRGOVINE MERCATOR V LJUBLJANI IN NJENI OKOLICI

Mercator Brezovica:
Zbog promijene načina loženja iz loživog ulja na plin, bilo je potrebno sanirati dimnjak sa inox zavojnicom. Po propisima mora biti zavojnica nepropustna za plin i otporna na kondenzaciju, da bi mogli dobiti sve papire za plinski priključak.

Mercator log:
Zbog kondenzacije bila je potrebna sanacija dimnjaka sa inox zavojnicom.

Murglje:
Priključak je bio dotrajan i brez otvora, zato smo ga morali zamijeniti sa inox zavojnicom.

Šmartinska:
Moderna peć treba i moderan dimnjak, zato smo izveli sanaciju sa inox zavojnicom.

Podgorica:
Dimnjačarska služba opozorila nas je na nepravilan priključak, zato smo ga zamijenili sa nehrđajućim limom i dodali otvor.

 • DIJAŠKI DOM VIČ

Kod nove peći na ulje došlo je do kondenzacije u starom dimnjaku, koji je bio napravljan iz šamotnih zavojnica. Šamotni dimnjak nije bio vodootporan, zato smo ga morali sanirati uz upotrebu inox zavojnice fi350.

 • POLICIJSKA AKADEMIJA V LJUBLJANI

Zbog prelaza na niskotemperaturni kotao na ulje, moći 1GW, morali smo sanirati stari dimnjak i namjestiti nehrđajući.

 • VOJAŠNICA POKLJUKA

Prenovili smo prostor za loženje i zamijenili peći, jer su stari dimnjaci bili zidani iz cigle i nisu više bili prikladni. Sanirali smo dimnjak i namjestili inox zavojnicu.

 • VOJAŠNICA, STRELIŠČE BLOŠKA POLICA

Na zdiovima su se počele pojavljivati masne mrlje, što je posledica kondenzacije, koja nastaje kod izgaranja. Stari šamotni dimnjak bio je premalen, da bi mogli ugraditi inox zavojnicu, zato smo morali bušiti dimnjak. Kad smo povećali otvor na povoljnu veličinu, izveli smo i sanaciju dimnjaka i zamijenili priključak sa nehrđajućom zavojnicom.

 • AKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST

Na zdiovima su se počele pojavljivati masne mrlje, što je posledica kondenzacije, koja nastaje kod izgaranja. Stari šamotni dimnjak bio je premalen, da bi mogli ugraditi inox zavojnicu, zato smo morali bušiti dimnjak. Kad smo povećali otvor na povoljnu veličinu, izveli smo i sanaciju dimnjaka i zamijenili priključak sa nehrđajućom zavojnicom.

 • EGIPČANSKA AMBASADA V LJUBLJANI

Investitor je zbog obnove objekta odlučio, da će početi upotrebljavati kamine na drva. Za tu potrebu napravili smo tri inox dimnjake. Za centralno loženje upotrebljava se plin, zbog čega smo isto tako postavili novi dimnjak.

 • HIŠA RUSKEGA AMBASADORJA

Objekt su prenovili i uz to i prostor za loženje. Zbog oštete bila je potrebna i sanacija dimnjaka. Gornji dio dimnjaka smo ponovno izgradili. Izveli smo i bušenje dimnjaka, jer je bio dimnjak premalen, da bi mogli ugraditi inox zavojnicu. Ugradili smo i koljena pod kutom 30°.

 • MIZARSTVO NAPAST

Vlasnik je želio prenoviti sustav grijanja i ugraditi kaminsku peć za bolju atmosferu. Jer u prostoru, u kojem je bila peć, nije bilo dimnjaka, morali smo ugraditi novi troslojni inox dimnjak.

 • MIZARSTVO AMEK

Sanacija dimnjaka s inox zavojnicom zbog promjene sustava grijanja.

 • TELERAY (NOKIA SERVIS), LJUBLJANA

Prostor za loženje vrlo je velik i upotrebljava ga više stambenih zgrada. Potrebna je bila sanacija dimnjaka s rostfrei zavojnicom, jer stari šamotni dimnjaci nisu bili prikladni za standarde novih peći. Zbog velike kapacitete bila su potrebna 2 dimnjaka i dve peći. Jedan dimnjak smo sanirali s inox zavojnicom fi250, a drugog s inox zavojnicom fi300.

 • ŽEL. POSTAJE

PODGORJE:
Bušenje dimnjaka i sanacija dimnjaka s inox zavojnicom zbog loženja na drva.

REPENTABOR:
Zbog oštete dimnjaka bilo je potrebno bušenje dimnjaka i umetanje inox zavojnice.

RAKOVNIK, LJUBLJANA:
Promjena načina loženja značila je i zamjenu dimnjaka. Postavili smo nehrđajući troslojni inox dimnjak. Loženje na plin.

AVČE:
Stanovnici lože na kruta goriva. Klasični zidani dimnjak bio je toliko dotrajao, da je počeo propuštati. Potrebno je bilo bušenje dimnjaka i umetanje nehrđajućih zavojnica.

BOROVNICA:
Kotao na ulje je zbog zamjene djelovao na nižoj temperaturi. Stari šamotni dimnjak počeo je propuštati i potrebna je bila sanacija dimnjaka s inox zavojnicom.

PIVKA:
Izvođać, koji je postavio novu peć na ulje, je mislio, da će stari šamotni dimnjak biti dovoljan. Poslje nekog vremena pojavie su se mrlje, koje se pojavljuju zbog kondenzacije i niskih temperaturnih plinova. Potrebna je bila sanacija dimnjaka. Dimnjaci inox bili su najbolji izbor. Zamijenili smo i priključak, jer je stari priključak bio bez otvora. Promjer inox zavojnice je fi250.

 • AVTOLIČARSTVO PLUT

Za potrebe komore za sušenje morali smo izgraditi novi troslojni inox dimnjak.

 • VILA SVOBODA BLED

Preporuka u pripremi

 • PIZZERIJA IN ŠAGETERIJA MIRJE

Svaka picerija treba krušnu peć i primjeran dimnjak. Postavili smo novi troslojni inox dimnjak, jer stari dimnjak nije bio na pravom mjestu.

 • GOSTILNA BIZELJČAN

Montažni inox dimnjak za potrebe pečenja ispod žara.

 • LESNINA D.O.O. (OBNOVA BOVCA)

U sklopu obnove poslje potresa u Bovcu postavili su više dimnjaka. Jer klasični zidani dimnjaci nisu bili prikladni za tako potresno aktivno područje, došlo je do odluke, da moraju svi dimnjaci na tom području biti montažni. Zato smo izabrali troslojne dimnjake.

 • RESTAVRACIJA NA JASI, POČIVALIŠČE LOM

Za potrebe restavracije namjesiti smo novi, izoliran, inox dimnjak. (to je sada restavracija Marche)

 • PETROL, LJ-ČRNUČE in PIJAVA GORICA

Zbog nove peći na ulje bio je potreban i novi dimnjak, jer kotao djeluje niskotemperaturno. Pri tom se stvara kondenzacija, koji se odvaja kroz kondenz pipu na dnu dimnjaka.

 • VETERINARSKA FAKULTETA V LJUBLJANI

Zbog nove direktive o energetskoj efikasnosti i zaštiti okoline fakulteta je prešla na grijanje na plin. Stari dimnjaci nisu bili prikladni, jer nisu bili nepropustni. Postavili smo dva nova, izolirana, inox dimnjaka.

 • AKADEMIJA ZA GLASBO

Prelaz na girjanje na plin značio je i zamijenu dimnjaka. Šamotni dimnjaci nisu prikladni za peći, koje dijeluju u nadtlaku, zato smo morali sanirati dimnjak s inox dimnjakom. Jer objekat stoji u centru i jako visoko, morali smo upotrijebiti dizalicu. Dimnjak inox promjera fi250.

 • REŠEVALNA POSTAJA KC, LJUBLJANA

Zbog centralnog grijanja namjestili smo novi, nehrđajući, troslojni dimnjak.

 • PLUTAL

Za radne hale, gdje nema dimnjaka, najbolje rješenje su rostfrei dimnjaci. Takav dimnjak postavili smo na tom objektu.

 • STANOVANJSKO NASELJE MEDVODE

Svaka kuća trebala je dimnjak za kamin i plin. Nehrđajuće inox dimnjake postavili smo za kamine, a za plin smo namjestili koaksijalne dimnjake 80/125 s PP zavojnicom.

 • SEAWAY (Monfalcone)

Kad je tvrtka preselila dio proizvodnje u Italiju, trebao jim je novi inox dimnjak za centralno grijanje. Dimnjak smo učvrstili zajlama, jer dimnjak stoji na području jakih naleta vjetra.

 • TUŠMOBIL BRNČIČEVA

Tvrtke, koje ne smiju ostati bez struje, imaju za tu svrhu agregate. Jer ti agregati dijeluju u jako velikom nadtlaku, treba jim specijalan dimnjak, koji može izdržati takav tlak. Za tu namjeru postavili smo troslojni inox dimnjak proizvođača SCHIEDEL tipa ICS5000. Već ime sugerira, da takav dimnjak izdrži tlak do 5000 pascala.

 • EUROGARDEN-ROTAR CENTER

Za grijanje vanjskog staklenog vrta potreban je bio novi dimnjak. Jer gradnja kod takvih objekata nije moguća, postavili smo montažni, troslojni, nehrđajući dimnjak.

 • OŠ LITIJSKA

Obnova objekta, a uz nju i obnova dimnjaka. Jer je bio gornji dio dimnjaka porušen, morali smo ga produžiti sa izoliranom rostfrei zavojnicom.

 • RENAULT NOTR. GORICE

Zbog upotrijebe nove peći za centralno grijanje namjestili smo novi troslojni inox dimnjak.

 • AMC POSODE

Zidani dimnjak bio je na vrhu toliko dotrajao, da smo ga morali srušiti. Do toga je došlo, jer je kondezacija kod izgaranja jako agresivna. Dimnjak je bio saniran s fleksibilnom inox zavojnicom. Porušeni dio smo zamijenili sa izoliranim produžetkom.