Dimnjaci

DimnikiStručnjak odredi prikladan dimnjak (veličinu i vrstu dimnjaka) na osnovi karakteristika sustava za grijanje. Sa širokom ponudom suvremenih materiala je također veći izbor vrsta dimnjaka. Proizvodnja dimnjaka je već toliko napredovala da se sada koriste materiali kao što su keramika te nehrđajući čelik. U proteklih nekoliko godina inox dimnjaci postaju sve ćešće korišten material za gradnju dimnjaka. 

Prvenstveno se u večim urbanim naseljima sve više koristi plinsko grijanje što dovodi do snažnog kondenziranja dimne cijevi. Moramo znati da današnji dimnjak ima teški zadatak jer peć ispušta dimne plinove niske temperature zbog kojih se otežava grijanje dimnjaka na radnu temperaturu. Pravilan moderan dimnjak je takav da se može brzo zagrijati i brzo ohladiti te da je potpuno nepropusan i odporan na kondenzaciju. Kako bi se osigurali takvi uvjeti se, uglavnom kod adaptacije dimnjaka, koristi rostfrei dimnjak odnosno inox dimnjak (nehrđajući čelik). Cijev iz takvog materiala je plinonepropusna, ima malu težinu, odgovarajuće velik i idealno okrugli presjek, gladku neporoznu površinu te omogućuje jednostavnu izradu i montažu. Ukratko, sva svojstva koja treba moderan dimnjak. Osim toga, inox dimnjaci nisu osjetljivi na kontrakcije i ekspanzije materijala koje nastaju zbog velikih temperaturnih promjena. Nehrđajući inox dimnjaci imaju dugi životni vijek. Većina proizvođača nudi desetogodišnju garanciju (i veću) pri pravilnoj upotrebi i održavanju dimnjaka. 

 

Dimnjaci - sanacija

U našem poduzeću vam nudimo profesionalnu sanaciju dimnjaka.

Usluge koje vam nudimo:

  • Sanacija istrošenih dimnih cijevi
  • Montaža cijevi iz nehrđajućeg čelika, aluminija i specijalne plastike po europskim standardima za sve vrste peći - izvedba s indrustrijskim proizvodima kontrolirane kvalitete
  • Proširenje (bušenje) dimnjaka do primjerene dimenzije
  • Rušenje istrošenih dimnih cijevi
  • Izvedba priključaka
  • Produženje dimnjaka

 

Dimnjaci - novogradnje

Kod gradnje kuće premalo pozornosti namjenimo pravilnom izboru i gradnji dimnjaka. Nepravilno je da dimnjak izgradimo prije nego što smo se odlučili kakvo gorivo ćemo koristiti te kakvu peć ćemo ugraditi. Pročitajte nekoliko korisnih članaka: