Dijamantno BUŠENJe U beton – TOČNO, BRZO I čisto

U našem poduzeću se već skoro 20 godina bavimo montažom i sanacijom dimnjaka te prodajom i montažom  kamina. Kao i svako poduzeće, koje je svjesno važnosti napredaka, idemo ukorak s vremenom i pokušavamo prilagoditi svoju ponudu željama i potrebama naših stranaka. Zbog sve veće potražnje smo se već 2008. godine odlučili u svoju ponudu uključiti i dijamantno bušenje betona, armiranoga betona, cigle, porobetona i različitog kamena. Na odluku je utjecala i činjenica da dijamantno bušenje manje opterećuje građevinu jer ne stvara dodatne vibracije, čišće je te značajno točnije. 

 

Bušenje betona s dijamantnim svrdlima

Jedno od najpoznatijih svojstva dijamanata,osim ljepote (zbog čega ih koristimo u draguljarstvu), je njihova tvrdoća. To svojstvo je i uzrok za upotrebu u industriji, jer su izrazito primjereni za izradu alata za rezanje i brušenje. Dijamantno bušenje u beton, armirani beton, ciglu, porobeton i različite vrste kamena se izvodi s posebnim dijamantnim krunskim svrdlima, koji svojom kvalitetom omogućuju izrazito točan i gladak rez. Takav postupak ne oštećuje zidove i podove s vibracijama jer ih niti ne proizvodi.To znači da također izbjegnete moguće popravke po završenom bušenju. Osim toga, dijamantno bušenje betona je, u usporedbi s 'klasičnim' postupkom, značajno tiše i čišće. Manje je buke, a prašina je neutralizirana s priključkom za vodu. Dostupne su dvije različice bušenja – mokro ili suho, a najbitnija činjenica je da obje osiguravaju točnu i kvalitetnu uslugu. Otvor je upravo potrebne veličine i gladkosti, a zid ili pod se dodatno ne oštećuju.

 

 

Dijamantno bušenje u beton, ciglu, armirani beton, porobeton i kamen – postupak

S našim bušilicama možemo u beton, armirani beton, ciglu, porobeton i stijene izbušiti rupe promjera do 450 mm.  Dijamantno bušenje po potrebi možemo upotrijebiti i za širenje otvora za dimnjak. Pred bilo kojom intervencijom naši stručnjaci najprije pogledaju situaciju na terenu te izaberu najoptimalnije rješenje. Naši stručnjaci kreću sa poslom nakon konzultacija sa strankom te uzimanja u obzir njezinih želja. S uređajem za dijamantno bušenje betona najčešće bušimo pod kutem od 90 stupnjeva,ali je moguće i nakrivljeno bušenje do kuta od 45 stupnjeva. Bušenje u beton je s takvim uređajem iznimno točno i izvodi se za različite namjene; prvenstveno za širenje otvora za dimnjake, bušenje otvora za ulazne cijevi ili otvore za provjetravanje, nove priključke itd. Izuzetno nam je drago da možemo svojim strankama ponuditi najbolju uslugu.